בס"ד
מי צריך לתת זכות קדימה ומי מהנהגים לא נתן אותה?…
התביעה שבפני היא בעקבות תאונה מיום 02/12/07 בין רכב התובע, מר היזמי זכור, לבין רכב הנתבעים, מר ראובן גולובנציץ וגב' מרים לגזיאל.
הצדדים נחלקו באשר לאחריות לתאונה.
להלן טענות הצדדים כפי שהובאו בכתבי התביעה, ההגנה, בנספחיהם ובדיון בבית המשפט:
לטענת התובע, בתאריך הנ"ל, עת נסע רכבו ברחוב חזון איש בבני ברק, סטה לפתע רכב הנתבעים מנתיב נסיעתו הנגדי תוך שהוא מבצע פנייה שמאלה, מבלי ליתן לרכב התובע זכות קדימה.
התובע, מר היזמי זכור, העיד בבית המשפט, באשר לקרות התאונה. לדבריו, רכב הנתבעים שבא מהכיוון הנגדי, החל בפניה שמאלה בלי לאותת כך שלא הצליח לבלום טרם הפגיעה.
לטענתם הנתבעים, בתאריך הנ"ל, רכב הנתבעים פנה שמאלה כדין ולאחר שוידא כי הצומת פנוי.
לפתע, הגיח רכב התובע מימין במהירות מופרזת ובלא לשים לב כי הצומת אינו פנוי ופגע בעוצמה ברכב הנתבעים. הנתבעים מכחישים כי לרכב התובע נגרם כל נזק הנטען בכתב התביעה.
הנתבע, מר ראובן גולובנציץ, העיד בבית המשפט באשר לקרות התאונה. לדבריו, הוא האט לפני הפנייה שמאלה ואף הסתכל על מנת לראות אם מגיע רכב ממול. משראה כי הנתיב הנגדי פנוי, החל בפנייה שמאלה, לאחר שאותת ולקראת סוף הפנייה, הרגיש את הפגיעה ברכבו.
לדבריו, הפגיעה גם ברכב שלישי, מעידה על מהירות נסיעתו של התובע.
יש לציין כי באירוע זה נפגע רכב נוסף.
צורפו הודעות הנהגים והנוכחים שניתנו במשטרת ישראל לאחר התאונה.
כמו כן, כתב אישום הוגש כנגד הנתבע בתיק בעבירות של אי מתן זכות קדימה לרכב הבא ממול ונהיגה בחוסר זהירות.
כמו כן צורפו תעודות רפואיות מחדר המיון של הנוכחים באירוע.
על פי דו"ח הפעולה שהוגש, ניתן לומר כי רכב הנתבעים הגיע מרחוב חזון איש ופנה שמאלה לרחוב דבורה הנביאה, כאשר רכב התובע הגיע לכיוון רחוב רבי עקיבא ופגע ברכב הנתבעים שביצע פנייה שמאלה. רכב התובע נפגע בפינה ואילו רכב התובע נפגע בחזית.
התובע נהג במהירות המותרת בחוק ואף על פי עדות של נהג נוסף, אהרון לוי, שהוא נטול ענין בתוצאות הליך זה, הרי שהנתבע 1, לא האט טרם פנייתו ובוודאי שלא עצר.
על כן, בנסיבות אלה, מצאתי כי האחריות לתאונה רובצת לפתחו של הנתבע 1 ולא מצאתי כי קיימת רשלנות תורמת בנהיגתו של התובע. לפיכך, התביעה מתקבלת.
הנתבעים ישלמו ביחד ולחוד את הנזק שנגרם לרכב בסך 13,138 ₪ וכן שכ"ט שמאי בסך 924 ₪- סה"כ 14,062 ₪. לסכום זה יתווספו הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום התאונה ועד יום התשלום בפועל. כן ישלמו הנתבעים לתובע שכ"ט עו"ד בסך 1,650 ₪ (כולל מע"מ) והוצאות בסך 1,000 ₪.
מומלץ לעיין בפסק הדין המלא שמספרו : 3957-08